Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Înghețată de cãpşuni (nopți nedormite)

Durata Preparare: Peste noapte

Ingrediente:

Banană - 2 bucăți
Căpșuni - 300 grame
Lapte de cocos - 400 mililitri
Vanilie - 1 lingurițe
Miere - 1 lingurițe
Sare de Himalaya - 1 vârf de cuțit
Ghimbir - 1/3 lingurițe
Rom - 100 mililitri
Zahăr de cocos - 1 linguri

Pași:

Pasul 1

Dacă ai optat pentru rom, taie 3/4 din cantitatea de căpșuni în cubulețe cât mai mici și lasă-le la înmuiat în rom și o lingură de zahăr brun.

Pasul 2

Amestecă în blender căpșunile, bananele, apoi adaugă partea solidă din conserva de lapte de nucă de cocos, mierea, vanilia, ghimbirul și praful de sare. Mixează câteva minute.

Pasul 3

Transferă într-un bol, scurge și adaugă căpșunile care au stat în rom.

Pasul 4

Toarnă amestecul obținut în forme pentru înghețată, într-o caserolă de plastic sau în pahare de carton în care ai înfipt o linguriță de unică folosință. Lasă totul la congelator peste noapte sau pentru cel puțin 3 ore.

Tips & Tricks

Rolul alcoolului este să păstreze textura moale a căpșunilor, chiar și după congelare (dar și să aline părinții care se „sărbătoresc” nopțile nedormite). Pentru cremozitate, înghețata are nevoie de grăsimi, așa că poți înlocui laptele de cocos cu 150g mascarpone.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments