Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Paste bolognese

Durata Preparare: 15 minute

Ingrediente:

Paste făinoase - 500 grame
Carne tocată vită și porc - 500 grame
Ceapă - 2 bucăți
Morcovi - 3-4 bucăți
Țelină Apio - 1 tije
Bulion - 500 mililitri
Sare - 1 vârf de cuțit
Piper - 1 vârf de cuțit
Dafin - 1 frunze
Turmeric - 1 lingurițe
Boia de ardei dulce - 1 lingurițe
Cimbru - 2 frunze
Busuioc - 2 frunze

Pași:

Pasul 1

Pune la fiert în apă cu sare pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pasul 2

Într-o oală, pune 1 lingură ulei măsline și 2-3 linguri apă, apoi adaugǎ ceapa tocată.

Pasul 3

Când ceapa începe să își schimbă culoarea, pune și morcovii și țelina mărunțite și lasă-le la călit 5 minute.

Pasul 4

Adaugǎ carnea tocată și 1⁄2 linguriță boia și 1⁄2 linguriță turmeric. Amestecăm bine, până își schimbă și carnea culoarea și scade apa.

Pasul 5

Adăugă apoi 2 lingurițe de pastă de ardei, roșiile tocate, bulionul, dar și 2 căni de apă (se poate folosi și supă).

Pasul 6

Pune foaia de dafin, sare, piper după gust și lasã aproximativ 1 oră la foc mic, amestecând din când în când.

Pasul 7

Adăugă busuiocul, cimbrul și pastele fierte şi lăsă să mai dea un clocot.

Tips & Tricks

Pastele pot fi ținute la frigider și consumate în următoarele 3 zile. Îți recomandăm să le încălzești într-un bol, în cuptor. De asemenea, poți congela jumătate din sosul obținut într-o pungă închisă ermetic și să îl păstrezi pentru viitor. În felul acesta, poți decongela sosul, apoi să adaugi pastele fierte și vei obține o cină rapidă.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments