Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ciorbă de văcuță

Durata Preparare: 15 minute

Ingrediente:

Carne de vită cu os - 600 grame
Ceapă - 1 bucăți
Morcovi - 3 bucăți
Rădăcină țelină - 1/2 bucăți
Păstârnac - 1 grame
Rădăcină pătrunjel - 1 bucăți
Varză - 300 grame
Fasole verde - 100 grame
Cartofi - 2 bucăți
Bulion - 240 mililitri
Sare - 1 vârf de cuțit
Piper - 1 vârf de cuțit
Pătrunjel - 1/4 legatura
Mărar - 1/4 legătură
Leuștean - 1/4 legatura
Lămâie - 1 bucăți

Pași:

Pasul 1

Pune la foc mediu, în apă cu sare, carnea de vită și curăță frecvent spuma.x

Pasul 2

Când carnea este aproape fiartă, țelina, păstârnacul, pătrunjelul și ardeiul gras – toate tăiate cubulețe.

Pasul 3

După aproximativ 12-15 minute, scoate carnea și las-o la răcit. După ce se răcește, va fi tăiată cubulețe sau fâșii (în funcție de vârsta urmașului).

Pasul 4

Adaugă în ciorbă varza tăiată fâșii, cartoful cuburi și păstăile și lasă totul la fiert încă 15 minute.

Pasul 5

Adaugă carnea, apoi bulionul și lasă totul la fiert până dă în clocot.

Pasul 6

Acrește ciorba cu borș sau zeamă de lămâie, după gust.

Pasul 7

Adaugă sare, după gust, apoi verdeața proaspăt tăiată.

Tips & Tricks

Zeama de lămâie se poate înlocui cu borș. Dacă optezi pentru borș, alege un produs cu etichetă curată. Aceasta ar trebui să menționeze: apă, tărâțe de grâu, uneori mălai, leuștean, cimbru sau alte condimente.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments