Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Mămăligă cu ciulama de ciuperci

Durata Preparare: 15 minute

Ingrediente:

Mălai - 220 grame
Apă - 1000 mililitri
Sare - 1 vârf de cuțit
Unt - 25 grame (opțional)
Urdă - 50 grame (opțional)
Ciuperci - 500 grame
Ceapă - 1 bucăți
Usturoi - 1-2 căței
Morcovi - 1 bucăți
Făină - 1 linguri
Smântână - 200 grame
Piper - 1 vârf de cuțit
Mărar - 1/4 legatura

Pași:

Pasul 1

Într-o oală punem cele 5 căni de apă la fiert. Adăugăm apoi mălaiul în ploaie și bine mămăliga. Condimentăm după gust. Poți adăuga untul și urda, apoi să amesteci încă 2 minute.

Pasul 2

Pune într-o tigaie încăpătoare ceapa, usturoiul și morcovul la înăbușit (două linguri de apă, două de ulei de măsline).

Pasul 3

După 1-2 minute, adaugă ciupercile tăiate felii (întâi piciorușele, apoi, după câteva minute și restul).

Pasul 4

Lasă la fiert la foc mic-mediu pentru 10 minute, sub capac. Vei observa că ciupercile au lăsat destul de multă apă, așa că poți scoate capacul și lăsa apa să se evapore.

Pasul 5

Amestecă bine smântâna cu făina și adaugă peste ciuperci, lăsând tigaia pe foc câteva minute după ce aceasta a dat în clocot.

Pasul 6

Gustă și adaugă sare dacă este nevoie, apoi mărarul proaspăt.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments