Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Waffles cu sfeclă roșie

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pasul 2:

Spală bine  sfecla și tai-o în jumătate.

Pasul 3:

Înfășoară  sfecla în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu.

Pasul 4:

Așază sfecla împachetată pe o tavă de copt.

Pasul 5:

Coace sfecla timp de 45-60 de minute, până când poți să o străpungi ușor cu o furculiță.

Pasul 6:

Las-o să se răcească și apoi curăță sfecla de coajă,

Pasul 7:

Amestecă ouăle, sfecla, kefirul și ovăzul și trece-le prin blender.

Pasul 8:

Unge aparatul de waffe cu puțin ulei de cocos și toarnă amestecul din blender.

Pasul 9:

Gătește aproximativ 5-6 minute. Preparatul poate fi gătit și în tigaie asemănător unor pancakes.

Pasul 10:

Opțional, poți amesteca 2 linguri de miere (sau sirop de arțar) cu 2 linguri de unt de migdale pentru a obține un îndulcitor asemănător cremelor din comerț.

Tips & Tricks

Sfecla roșie este unul dintre alimentele cu un conținut ridicat de nitrați. Acest lucru poate fi motiv de îngrijorare pentru anumite persoane. Țineți însă cont de faptul că o multitudine de legume conțin acest compus, legume printre care includem chiar și morcovul. Efectul potențial nociv al nitraților apare odată cu un consum exagerat. Prin urmare, în situație unei diete diversificare, alimentele care îi conțin în mod natural pot fi consumate, întrucât avantajele depășesc dezavantajele. Excludem însă din această categorie alimentele procesate precum mezelurile.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments