Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Vinete cu susan și orez

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Spală vinetele și taie-le cuburi. Toacă usturoiul mărunt.

Pasul 2:

Gătește orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pasul 3:

Pune o oală pe foc cu o lingură de ulei și 2 linguri de apă. Apoi, când ajunge la punctul de fierbere, adaugă usturoiul și lasă 3 minute.

Pasul 4:

Adaugă vinetele tăiate, împreună cu 100 ml apă și o linguriță de sare, apoi pune capacul și lasă-le la înăbușit pentru 3 minute.

Pasul 5:

Scoate capacul și amestecă puțin; vei vedea că vinetele au lăsat lichid. Lasă pe foc pentru 10-12 minute, amestecând din când în când, până când vinetele se înmoaie de tot și lichidul se evaporă.

Pasul 6:

Adaugă sucul de roșii, susanul, un vârf de linguriță de piper și mai lasă încă 5 minute pe foc. Opțional, la acest pas poți adăuga fulgi de chilli.

Tips & Tricks

Pentru a servi mai ușor orez urmașilor aflați la începutul autodiversificării, formează biluțe de dimensiunea unei mingi de ping-pong. Ia o lingură de orez în mână și strânge-o între palme. Forma obținută va fi ușor de ridicat de către cei mici.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments