Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Spală vinetele și taie-le cuburi. Toacă usturoiul mărunt.
Gătește orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Pune o oală pe foc cu o lingură de ulei și 2 linguri de apă. Apoi, când ajunge la punctul de fierbere, adaugă usturoiul și lasă 3 minute.
Adaugă vinetele tăiate, împreună cu 100 ml apă și o linguriță de sare, apoi pune capacul și lasă-le la înăbușit pentru 3 minute.
Scoate capacul și amestecă puțin; vei vedea că vinetele au lăsat lichid. Lasă pe foc pentru 10-12 minute, amestecând din când în când, până când vinetele se înmoaie de tot și lichidul se evaporă.
Adaugă sucul de roșii, susanul, un vârf de linguriță de piper și mai lasă încă 5 minute pe foc. Opțional, la acest pas poți adăuga fulgi de chilli.
Pentru a servi mai ușor orez urmașilor aflați la începutul autodiversificării, formează biluțe de dimensiunea unei mingi de ping-pong. Ia o lingură de orez în mână și strânge-o între palme. Forma obținută va fi ușor de ridicat de către cei mici.
0 0 votes Acordă o notă rețetei