Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Lasă varza murată la desărat în apă pentru 1-2 ore. Desfă foile de varză și taie-le apoi fideluțe. În cazul în care folosești varză dulce, adaugă sosul de roșii conform pasului 5.
Într-o lingură de ulei de măsline, pune la călit varza la foc mic-mediu pentru 20-25 minute. Adaugă o cană plină de apă caldă. Când este gata, condimenteaz-o cu piper și/sau mărar. Nu trebuie să scadă de tot, este nevoie de zeamă pentru coacere.
Înăbușește în apă ceapa tocată mărunt, iar când aceasta își schimbă culoarea, adaugă carnea de porc și condimentează cu puțină sare, piper, boia, cimbru și chimen. Las-o să se gătească lent 10-12 minute.
În apă cu sare, fierbe orezul cu 2-3 minute mai puțin decât indicațiile de pe ambalaj.
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge cu unt sau cu ulei o tavă, apoi pune uniform 1/3 din cantitatea de varză, 1⁄2 din cantitatea de orez, 1⁄2 din cantitatea de
carne și repetă. Deasupra încheie cu un strat de varză peste care poți adăuga sos de roșii și/sau smântână.
Tava intră la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 30 de minute.
În loc de varză murată poți folosi 750 de grame de varză dulce.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei