Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Varză a la Cluj

Număr persoane

Pași:

Pasul 1

Lasă varza murată la desărat în apă pentru 1-2 ore. Desfă foile de varză și taie-le apoi fideluțe. În cazul în care folosești varză dulce, adaugă sosul de roșii conform pasului 5.

Pasul 2

Într-o lingură de ulei de măsline, pune la călit varza la foc mic-mediu pentru 20-25 minute. Adaugă o cană plină de apă caldă. Când este gata, condimenteaz-o cu piper și/sau mărar. Nu trebuie să scadă de tot, este nevoie de zeamă pentru coacere.

Pasul 3

Înăbușește în apă ceapa tocată mărunt, iar când aceasta își schimbă culoarea, adaugă carnea de porc și condimentează cu puțină sare, piper, boia, cimbru și chimen. Las-o să se gătească lent 10-12 minute.

Pasul 4

În apă cu sare, fierbe orezul cu 2-3 minute mai puțin decât indicațiile de pe ambalaj.

Pasul 5

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge cu unt sau cu ulei o tavă, apoi pune uniform 1/3 din cantitatea de varză, 1⁄2 din cantitatea de orez, 1⁄2 din cantitatea de
carne și repetă. Deasupra încheie cu un strat de varză peste care poți adăuga sos de roșii și/sau smântână.

Pasul 6

Tava intră la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 30 de minute.

Tips & Tricks

În loc de varză murată poți folosi 750 de grame de varză dulce.

Te-ar putea interesa si ...

Porumb copt

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Somon umplut

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments