Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-o tigaie bine încinsă, adaugă arahidele crude și nesărate și prăjește-le la foc mediu, amestecând constant timp de 5-7 minute, până devin aurii și emană un miros plăcut. Ai grijă să nu le arzi, deoarece vor deveni amare. Lasă-le să se răcească complet înainte de a continua.
Într-un blender puternic, adaugă arahidele prăjite și mixează bine. Va trebui să le procesezi între 5-10 minute, în funcție de puterea blenderului. Textura va trece prin mai multe etape: de la bucăți mari, la o făină fină, apoi o pastă densă, iar în final o cremă de arahide (când uleiurile din arahide au fost eliberate).
Dacă dorești, poți adăuga 1 linguriță de miere pentru un gust dulce și/sau 1 linguriță de ulei de cocos pentru o consistență mai cremoasă. Amestecă din nou până la omogenizare.
Întinde untul de arahide proaspăt pe feliile de toast și decorează cu felii din fructele preferate.
Aceeași pași pot fi urmăriți pentru a crea un unt de casă din diverse nuci. Nu este necesar să alegi o singură variantă, ci poți combina nucile preferate (caju și fistic, macadamia și migdale). Păstrează untul într-un recipient închis ermetic, la temperatura camerei, până la o săptămână sau la frigider, până la trei-șase săptămâni.
0 0 votes Acordă o notă rețetei