Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Unt de arahide

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Într-o tigaie bine încinsă, adaugă arahidele crude și nesărate și prăjește-le la foc mediu, amestecând constant timp de 5-7 minute, până devin aurii și emană un miros plăcut. Ai grijă să nu le arzi, deoarece vor deveni amare. Lasă-le să se răcească complet înainte de a continua.

Pasul 2:

Într-un blender puternic, adaugă arahidele prăjite și mixează bine. Va trebui să le procesezi între 5-10 minute, în funcție de puterea blenderului. Textura va trece prin mai multe etape: de la bucăți mari, la o făină fină, apoi o pastă densă, iar în final o cremă de arahide (când uleiurile din arahide au fost eliberate).

Pasul 3:

Dacă dorești, poți adăuga 1 linguriță de miere pentru un gust dulce și/sau 1 linguriță de ulei de cocos pentru o consistență mai cremoasă. Amestecă din nou până la omogenizare.

Pasul 4:

Întinde untul de arahide proaspăt pe feliile de toast și decorează cu felii din fructele preferate.

Tips & Tricks

Aceeași pași pot fi urmăriți pentru a crea un unt de casă din diverse nuci. Nu este necesar să alegi o singură variantă, ci poți combina nucile preferate (caju și fistic, macadamia și migdale). Păstrează untul într-un recipient închis ermetic, la temperatura camerei, până la o săptămână sau la frigider, până la trei-șase săptămâni.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments