Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Tocăniță scurtă de curcan cu legume și mămăliguță

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Curăță și taie cubulețe legumele și carnea de curcan. Taie ciupercile felii. În funcție de vârsta urmașului, adaptează aceste forme. Pentru urmași începători păstrează baghețele pentru degețele din legume și felii subțiri de ciuperci. Pentru urmași avansați, taie legumele cuburi mai mici. Taie carnea în fâșii mai lungi, pe care, ulterior, în farfuriile urmașilor începători, le poți toca mărunt cu un cuțit.

Pasul 2:

În puțin ulei, sotează ceapa, morcovii, țelina, ardeiul și păstârnacul, până când își schimbă culoarea.

Pasul 3:

Adaugă carnea și condimentele (tarhon și boia dulce). Gătește timp de 10 minute, apoi toarnă supa de pui și încă o cană de apă.

Pasul 4:

Adaugă ciupercile feliate și lasă la foc potrivit până când toate sunt fierte. Aproximativ 10 minute.

Pasul 5:

Potrivește de sare, apoi adaugă roșiile și mai lasă să dea câteva clocote.

Pasul 6:

Servește cu pătrunjel proaspăt tocat.

Pasul 7:

Pentru mămăligă, pune apa cu sarea la fiert. Când apa a început să fiarbă, adaugă mălaiul în ploaie și continuă să amesteci la foc mic până când mămăliga este gata (3-10 minute, în funcție de mălai). Opțional, amestecă un cub de unt pentru un rezultat mai cremos.

Tips & Tricks

Pentru sos: amestecă în blender o ceapă albă mică, o legătură de pătrunjel, 5 frunze de mentă, 1/2 lămâie, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper.

Poți înlocui ciupercile Pleurotus cu gălbiori.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments