Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Terci de mei cu migdale și banane

Număr persoane

Pași:

Pasul 1

Amestecă fulgii și pune-i la fiert, împreună cu laptele. În cazul în care consideri că sunt necesari pași suplimentari pentru a evita gustul amar al fulgilor de mei, spală fulgii sub jet de apă rece, lăsă-i 15 minute la înmuiat, apoi clătește-i și continuă procesul de gătire.

Pasul 2

Fulgii fierb la foc mic timp de 10 minute. Amestecă ocazional.

Pasul 3

Pasează bananele cu o furculiță și adaugă-le în oala cu fulgi. Lasă totul încă 3 minute la fiert, amestecând ocazional.

Pasul 4

Oprește focul, adaugă o linguriță de semințe de in și o linguriță de semințe de cânepă.

Pasul 5

Servește cu fulgi de migdale și caise tăiate felii.

Tips & Tricks

Da, poți înlocui diversele tipuri de fulgi și folosi unul singur. Folosind însă mai multe tipuri de cereale într- un singur preparat te vei bucura de beneficiil nutriționale variate. Astfel, ovăzul contribuie cu o cantitate mai mare de fibre, hrișca are un conținut mai mare de minerale, printre care și fier, iar meiul vine la pachet cu proteine și folat (forma naturală a acidului folic).

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments