Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Terci cu smochine uscate

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Într-o cratiță uscată, prăjește ușor fulgii de ovăz la foc mediu timp de 2-3 minute, amestecând constant până devin aurii. Acest pas intensifică aroma de nucă.

Pasul 2:

Adaugă laptele, apa, fulgii de ovăz, sarea și vanilia într-o cratiță. Gătește la foc mic, amestecând constant, timp de 8-10 minute, până când terciul devine cremos.

Pasul 3:

Într-o tigaie, încălzește untul sau uleiul de cocos la foc mediu. Adaugă smochinele tăiate și gătește timp de 2-3 minute, până devin ușor aurii. Adaugă mierea și scorțișoara, gătește încă 1 minut până când smochinele sunt glazurate și caramelizate.

Pasul 4:

Împarte terciul în trei boluri. Adaugă smochinele caramelizate peste terci și presară nucile pecan sau alunele deasupra. Servește imediat, cu un strop suplimentar de miere sau scorțișoară.

Tips & Tricks

Având în vedere conținutul mare de zaharuri, dar și textura dificil de gestionat, fructele uscate sunt adesea nepotrivite pentru urmașii cu vârste mai mici de 1 an. După această vârstă, ele pot fi introduse în cantități și forme potrivite dietei celor mici. Acestea sunt o sursă bună de nutrienți. Smochinele uscate aduc în preparate fibre, fier, magneziu și potasiu.

Poți înlocui laptele cu lapte vegetal și untul cu ulei de cocos.

Te-ar putea interesa si ...

Porumb copt

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Somon umplut

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments