Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-o cratiță uscată, prăjește ușor fulgii de ovăz la foc mediu timp de 2-3 minute, amestecând constant până devin aurii. Acest pas intensifică aroma de nucă.
Adaugă laptele, apa, fulgii de ovăz, sarea și vanilia într-o cratiță. Gătește la foc mic, amestecând constant, timp de 8-10 minute, până când terciul devine cremos.
Într-o tigaie, încălzește untul sau uleiul de cocos la foc mediu. Adaugă smochinele tăiate și gătește timp de 2-3 minute, până devin ușor aurii. Adaugă mierea și scorțișoara, gătește încă 1 minut până când smochinele sunt glazurate și caramelizate.
Împarte terciul în trei boluri. Adaugă smochinele caramelizate peste terci și presară nucile pecan sau alunele deasupra. Servește imediat, cu un strop suplimentar de miere sau scorțișoară.
Având în vedere conținutul mare de zaharuri, dar și textura dificil de gestionat, fructele uscate sunt adesea nepotrivite pentru urmașii cu vârste mai mici de 1 an. După această vârstă, ele pot fi introduse în cantități și forme potrivite dietei celor mici. Acestea sunt o sursă bună de nutrienți. Smochinele uscate aduc în preparate fibre, fier, magneziu și potasiu.
Poți înlocui laptele cu lapte vegetal și untul cu ulei de cocos.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei