Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Tartă cu spanac și urzici

Durata Preparare: +2 ore

Ingrediente:

Făină - 250 grame
Unt - 100 grame
Lapte - 50 mililitri
Sare - 1/2 lingurițe
Spanac - 300 grame
Urzici - 300 grame
Brânză de vaci - 250 grame
Iaurt grecesc - 100 grame
Cașcaval - 100 grame
Praz - 1 fir
Usturoi - 2 căței
Ouă - 2 bucăți
Sare
Piper
Nucșoară - grame
Roșii uscate - grame (opțional)
Fulgii chilli - grame (opțional)

Pași:

Pasul 1

Din 250g făină, 100g unt, 50ml lapte și sarea se frământă cu mâna sau cu robotul un aluat tare, care se dă la frigider pentru aproximativ 1 oră.

Pasul 2

Folosește o pereche de mânuși groase, apoi opărește urzicile și spanacul timp de 3 minute (dacă sunt proaspete). Trece-le printr-un jet de apă rece și mărunțește-le cu ajutorul unui cuțit.

Pasul 3

Pune la sotat în ulei de măsline și puțină apă prazul și usturoiul tocate mărunt, peste care adaugă urzicile, spanacul și o cană de apă. Amestecă ușor, frecvent, pentru aproximativ 10-12 minute, până scade apa. Lasă la răcit.

Pasul 4

Separat, amestecă bine ouăle, brânza și iaurtul grecesc. Condimentează după gust. Apoi încorporează spanacul și urzicile sotate.

Pasul 5

Întinde foaia de aluat cu sucitorul și pune-o în forma de tartă, înțepând-o cu furculița.

Pasul 6

Adăugă amestecul de spanac și urzică. Presară cașcavalul și dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru
aproximativ 40-45 minute, până se rumenește frumos.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments