Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Tartă cu rubarbă și căpșuni

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pregătește aluatul amestecând făina cu untul tăiat cubulețe. Adaugă apoi oul și mierea/zahărul. Formează o bilă de aluat pe care o pui în folie și o dai la frigider pentru 30-40 minute.

Pasul 2:

Spală și taie căpșunile în 4. Spală tijele de rubarba, curăță-le și taie-le bucăți de circa 2-3 cm.

Pasul 3:

Într-o oală cu fund mai gros, pune căpșunile, rubarba, mierea/zahărul, sucul de lămâie și amidonul și lasă-le la foc mic până începe compoziția să se îngroașe.

Pasul 4:

Întinde aluatul, apoi pune-l într-o tavă de tartă și înțeapă-l cu furculița din loc în loc. Taie surplusul de aluat și păstrează-l pentru decor.

Pasul 5:

Peste aluat, întinde uniform umplutura care s-a răcit între timp. Deasupra pune bucățile de aluat rămase asemenea unui grilaj sau dă-le pe răzătoare și presară-le peste tartă.

Pasul 6:

Unge bucățile de aluat de deasupra cu gălbenușul bătut.

Pasul 7:

Dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 45-50 minute, până când tarta este rumenită.

Tips & Tricks

Poți înlocui rubarba cu măr, urmărind întocmai rețeta.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments