Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Amestecă 140 g de făină, ouăle, un praf de sare. Frământă aluatul obținut. În funcție de dimensiunea oului, poate fi nevoie de adaptarea cantității de făină. Aluatul trebuie să fie moale, elastic, nelipicios.
Presară 30 g de făină și întinde aluatul în foaie subțire, în forma unor dreptunghiuri înguste de 4-5 cm. Presară din nou făină pe aluat, rulează, apoi taie rondele subțiri pentru a obține tăiețeii.
Lasă-i deoparte acoperiți cu puțină făină.
Taie varza fideluță și toacă ceapa mărunt.
Pune ceapa la călit în 2 linguri de ulei de măsline, într-o tigaie încăpătoare, pentru 3 minute. Adaugă varza, capacul și lasă la fiert la foc mediu. Completează cu puțină apă dacă este nevoie.
Pune o oală cu apă și sare la fiert. Când apa a dat în clocot, adaugă tăiețeii și fierbe 5 minute. Verifică dacă sunt gătiți.
Scoate tăiețeii și pune-i deoparte până când varza este gata. În funcție de vârsta și abilitățile urmașului, ea poate rămâne puțin crocantă.
Adaugă tăiețeii, 1/2 linguriță piper și mărarul peste varză
0 0 votes Acordă o notă rețetei