Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Tăieței cu varză și mărar

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Amestecă 140 g de făină, ouăle, un praf de sare. Frământă aluatul obținut. În funcție de dimensiunea oului, poate fi nevoie de adaptarea cantității de făină. Aluatul trebuie să fie moale, elastic, nelipicios.

Pasul 2:

Presară 30 g de făină și întinde aluatul în foaie subțire, în forma unor dreptunghiuri înguste de 4-5 cm. Presară din nou făină pe aluat, rulează, apoi taie rondele subțiri pentru a obține tăiețeii.

Pasul 3:

Lasă-i deoparte acoperiți cu puțină făină.

Pasul 4:

Taie varza fideluță și toacă ceapa mărunt.

Pasul 5:

Pune ceapa la călit în 2 linguri de ulei de măsline, într-o tigaie încăpătoare, pentru 3 minute. Adaugă varza, capacul și lasă la fiert la foc mediu. Completează cu puțină apă dacă este nevoie.

Pasul 6:

Pune o oală cu apă și sare la fiert. Când apa a dat în clocot, adaugă tăiețeii și fierbe 5 minute. Verifică dacă sunt gătiți.

Pasul 7:

Scoate tăiețeii și pune-i deoparte până când varza este gata. În funcție de vârsta și abilitățile urmașului, ea poate rămâne puțin crocantă.

Pasul 8:

Adaugă tăiețeii, 1/2 linguriță piper și mărarul peste varză

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments