Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Supă de roșii cu ciuperci

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Taie ceapa, ardeiul și morcovul cubulețe. Feliază ciupercile.

Pasul 2:

Călește toate legumele, mai puțin ciupercile, într-o cratiță cu puțină apă și 1 lingură de ulei, până când se înmoaie.

Pasul 3:

Adaugă ciupercile feliate și gătește-le 8- 10 minute, amestecând ocazional. Toarnă 2 căni de apă și adaugă orezul. Fierbe până când bobul este pătruns.

Pasul 4:

Adaugă cele două conserve de roșii tocate în supă, împreună cu sucul de lămâie, foaia de dafin și busuiocul. Poți folosi și roșii proaspete dacă le treci prin blender înainte.

Pasul 5:

Potrivește de sare și mai fierbe aproximativ 15 minute. În funcție de cât de lichidă preferi să fie supa, completează cu apă.

Tips & Tricks

Discuția despre orez este una amplă, însă ea ar putea fi simplu rezumată: da, este mai bine să cumpărăm orez care provine din culturi certificate organic. Dacă ar fi să transformăm această discuție într-una mai amplă, atunci ar trebui să discutăm despre modul de pregătire. Au fost analizate diverse metode, ajungându-se adesea la concluzii contradictorii. Obiceiul de a spăla orezul poate conduce la pierderea nutrienților, a lăsa orezul într-un bol cu apă cu o seară înainte poate să nu fie atât de eficient pe cât am crede. Surprinzător, soluția pare să fie însă una simplă. Pentru a minimiza conținutul de substanțe nedorite (cum ar fi arsenicul), fierbe orezul în 2 litri de apǎ, mai exact, de 10 ori cantitatea de orez. La jumǎtatea timpului de fierbere, scurge apa din oală și adaugă apă curată, lǎsându-l sǎ se gãteascã pânã la sfârşit.

Sugestie de servire: adaugă parmezan și crackersi cu semințe, rețeta o găsești aici: Crackers cu pastă de brânză.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments