Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Supă de măcriș

Durata Preparare: 45 minute

Ingrediente:

Măcriș - 5-10 grame
Ceapă - 1 bucăți
Morcovi - 1-2 bucăți
Ardei gras roșu - 1 bucăți
Orez - 90-100 grame
Sare
Piper
Iaurt grecesc - grame (opțional)
Ouă - 1 bucăți (opțional)
Tăieței - grame

Pași:

Pasul 1

Înãbuşeşte ceapa tocată, morcovii dați pe răzătoare și ardeiul cubulețe în puțin ulei și apă.

Pasul 2

După ce se înmoaie legumele, adaugă apă (de preferat fierbinte), sare, piper și orezul.

Pasul 3

Când orezul a fiert, pune măcrișul tăiat în bucăți mai mici și lasã-l să dea în clocot. Dacă ai optat pentru tăieței,
adaugă-i împreună cu măcrișul.

Pasul 4

La final, poți bate un ou, apoi adăuga în ploaie în supă în timp ce amesteci sau să adaugi în farfurie o lingură de iaurt
grecesc.

Tips & Tricks

Măcrișul este o sursă bună de fier, magneziu, vitamina C și vitamina A. Frunzele acestuia se curăță asemănător spanacului. Poți păstra codița lui, însă
aceasta va avea o textură mai tare

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments