Porc cu sos de mandarine și legume
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, căldură sus-jos. Fierbe ouăle de prepeliță timp de 4 minute.
Spală și curăță ciupercile, apoi taie-le cubulețe mici. Taie ceapa la fel, în cuburi mici. Încinge o tigaie cu puțin ulei și adaugă ceapa și ciupercile, amestecând constant până când devin aurii. Transferă-le într-un vas pentru a se răci la temperatura camerei.
Rade cașcavalul pe o răzătoare fină, adaugă pătrunjelul tocat mărunt, crema de brânză și ciupercile cu ceapa călite. Adaugă sare și piper și amestecă bine compoziția.
Așază feliile de pâine pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, pune compoziția deasupra și coace-le timp de 10-13 minute.
Servește cu ouă de prepeliță.
Care este diferența între ouăle de prepeliță și cele de găină? Pe lângă dimensiune, ouăle de prepeliță aduc un aport mai mare de proteină, fier, potasiu și vitamine din grupul B. De asemenea, temperatura corporală a prepeliței împiedică apariția și dezvoltarea Salmonelei, spre deosebire de ouăle de găină care sunt recomandate a fi consumate doar gătite, pentru a reduce riscul infectării cu acesta bacterie. Așadar, consumul de ouă de prepeliță oferă o cantate însemnată de proteine necesare pentru dezvoltarea țesuturilor musculare, a vaselor de sânge și a sistemului osos. Oferă ouăle mărunțite urmașilor începători, întrucât albușul poate avea un risc crescut de înec, iar gălbenușul poate avea o textură înecăcioasă. Pe măsură ce abilitățile lor avansează (+9luni), poți oferi ouă fierte sferturi sau felii subțiri.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei