Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Salată de vinete cu susan

Durata Preparare: 1 ora

Ingrediente:

Vinete - 2 bucăți
Muștar - 1 lingurițe
Semințe (susan, floarea soarelui, dovleac etc) - 2 lingurițe
Ceapă roșie - 1 bucăți
Ulei de măsline - 3-4 linguri
Sare
Piper
Paine - grame
Usturoi - 2 căței

Pași:

Pasul 1

În cazul în care vinetele sunt proaspete, le poţi coace şi astfel: porneşte cuptorul la 220 de grade Celsius, funcţia cu ventilaţie; spală vinetele, taie-le codiţa, apoi taie-le pe jumătate. Presară puţină sare pe partea tăiată, apoi aşază vinetele cu coaja în sus pe o tavă cu hârtie de copt, adăugând şi câţiva căţei de usturoi lângă acestea. Tava intră la cuptor pentru 15-25 de minute, în funcţie de grosimea vinetelor, până când coaja acestora se încreţeşte şi devine pe alocuri neagră. Pune vinetele pe un tocător şi cu ajutorul unei linguri scoate miezul lor, lăsându-l într-o strecurătoare până se răceşte.

Pasul 3

Prăjește pâinea în aparat sau cuptor. Taie apoi baghețele.

Pasul 4

Pune toate ingredientele (mai puţin ceapa) în blender și amestecă până capătă consistența unei paste. În funcție de gustul fiecăruia, se poate adăuga încă 1 linguriță muștar și/sau ulei de măsline.

Pasul 5

Toacă mărunt ceapa roşie şi adaug-o în salata obţinută. Serviţi pe bagheţele de pâine prăjită.

Tips & Tricks

Alergia la vinete apare în cazuri rare, însă acestea sunt un aliment bogat în histamină. Ele pot de asemenea provoca mânăcărimi în jurul gurii sau pe limbă, fără ca acestea să reprezinte o reacție alergică.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments