Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 250 de grade Celsius, funcția grill.
Spală vinetele, curăță-le capetele și taie- le pe lung, în două. Pune sare pe fiecare în parte.
Pe o tavă, așază hârtie de copt și jumătățile de vinete, cu fața în jos. Ține-le pentru 30 de minute sau până observi că s-a înegrit coaja.
Lasă-le la scurs într-o sită. Pe rând, așază-le pe tocător și scoate miezul cu o lingură.
Curăță 2 căței de usturoi, stoarce jumătate de lămâie și toacă câteva fire de pătrunjel proaspăt.
Într-un blender, adaugă vinetele decojite, 4 linguri de tahini, 2 căței de usturoi, 3 linguri de lămâie, 3 linguri de ulei de măsline, pătrunjelul, jumătate de linguriță de sare și un vârf de cuțit de chimion. Mixează până obții o pastă fină.
Servește pe felii de pâine alături de felii de roşii.
Deși alergia la vinete este rară, în unele cazuri persoana care le consumă poate simți mici furnicături pe limbă. Aceasta este o simplă reacția la histamina conținută de vinete, reacție care trece de la sine în câteva minute.
0 0 votes Acordă o notă rețetei