Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Salată de vinete baba ganoush

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 250 de grade Celsius, funcția grill.

Pasul 2:

Spală vinetele, curăță-le capetele și taie- le pe lung, în două. Pune sare pe fiecare în parte.

Pasul 3:

Pe o tavă, așază hârtie de copt și jumătățile de vinete, cu fața în jos. Ține-le pentru 30 de minute sau până observi că s-a înegrit coaja.

Pasul 4:

Lasă-le la scurs într-o sită. Pe rând, așază-le pe tocător și scoate miezul cu o lingură.

Pasul 5:

Curăță 2 căței de usturoi, stoarce jumătate de lămâie și toacă câteva fire de pătrunjel proaspăt.

Pasul 6:

Într-un blender, adaugă vinetele decojite, 4 linguri de tahini, 2 căței de usturoi, 3 linguri de lămâie, 3 linguri de ulei de măsline, pătrunjelul, jumătate de linguriță de sare și un vârf de cuțit de chimion. Mixează până obții o pastă fină.

Pasul 7:

Servește pe felii de pâine alături de felii de roşii.

Tips & Tricks

Deși alergia la vinete este rară, în unele cazuri persoana care le consumă poate simți mici furnicături pe limbă. Aceasta este o simplă reacția la histamina conținută de vinete, reacție care trece de la sine în câteva minute.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments