Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Salată de rădăcinoase cu dressing de portocală

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Taie partea de deasupra a căciuliei de usturoi, stropește-o cu puțin ulei de măsline, apoi învelește-o în hârtie de copt și dă-o la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 20 minute.

Pasul 2:

Într-o oală cu apă clocotită, opărește (blanșează) morcovii pentru 2-3 minute, apoi adaugă și sfecla și lasă încă 10 minute.

Pasul 3:

Trece apoi legumele prin apă rece și decojește-le. Taie morcovii în 2 și sfecla în 4, apoi pune-le pe o hârtie de copt și stropește-le cu ulei de măsline, sare și piper și dă-le la 200 de grade Celsius pentru 20 minute. La jumătatea timpului, întoarce legumele.

Pasul 4:

Spală frunzele de mangold, iar pentru un gust mai deosebit pune-le și pe ele pentru 5 minute cu puțin ulei de măsline la copt.

Pasul 5:

Prepară dressingul: „stoarce” usturoiul copt din căciulie și amestecă-l cu o lingură ulei de măsline, o lingură suc de lămâie și o lingură suc de portocale.

Pasul 6:

Pune frunzele de mangold pe un platou, peste care adaugă morcovii și sfecla, presară semințele de dovleac și deasupra toarnă dressingul.

Pasul 7:

Servește cu baghetă prăjită unsă cu unt de fistic.

Tips & Tricks

Folosește semințe de dovleac coapte. pentru a le prăji este de ajuns să le pui într-o tigaie încinsă și să le lași câteva minute, amestecând frecvent.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments