Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Salata de quinoa cu ton şi sos de iaurt

Durata Preparare: 15 minute

Ingrediente:

Quinoa - 200 grame
Cașcaval - 150 grame
Ardei kapia - 150 grame
Ceapă roșie - 1 bucăți
Ton* - 360 grame
Iaurt grecesc - 200 grame
Usturoi - 3-4 căței
Ulei de floarea soarelui - 1 linguri
Sare - 1 vârf de cuțit
Piper - 1 vârf de cuțit
* De evitat FAO 61, 67, 71, 77, 81, 87, 88

Pași:

Pasul 1

Fierbe quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pasul 2

Taie cubulețe cașcavalul (sau dă-l prin răzătoare dacă urmașul este mic), ardei capia copt (poți folosi și crud dacă
nu ai copt) și ceapa rosie. Pentru a coace ardeiul la cuptor, taie-l în jumătăți și lasă-l aproximativ 30 de minute, la
200 de grade Celsius. Acoperă apoi ardeiul cu un prosop și scoate coaja după ce acesta s-a mai răcit.

Pasul 3

Separat, prepară mujdeiul (usturoi pisat +ulei), apoi adaugă peste iaurt. Daca nu se folosește sosul, salata are
nevoie de ulei de masline.

Pasul 4

Într-un bol, amestecă toate cele de mai sus, condimentând cu sare și piper după gust.

Tips & Tricks

În cazul în care urmașul este încă mic, alimentele trebuie oferite într-o formă potrivită vârstei lui. Evită alimentele tari, alunecoase și oferă-le tăiate felii subțiri
sau date prin răzătoare. În cazul celor greu de mușcat cu gingiile, așa cum este cazul ardeiului copt, forma potrivită este cea a baghețelelor pentru degețele,
ușor de prins de mânuțe curioase.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments