Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Spală bine legumele. Taie felii ridichile și castraveții.
Adaugă măcrișul într-un bol, adaugă legumele, uleiul, condimentează cu sare si piper si stropește cu zeamă de lămâie.
Servește alături de paprikaș de legume, găsești rețeta aici: Paprikaș de legume.
Măcrișul roșu este o varietate de măcriș care are frunze cu nuanțe de roșu sau purpuriu, în special pe margini și este ușor mai acru la gust față de măcrișul obișnuit de grădină. Ca profil nutrițional este o sursă bună de vitamine (în special vitamina C și A), minerale (precum fierul și calciul) și fibre. Datorită conținutului său de fibre, măcrișul poate sprijini digestia, având un efect ușor laxativ, ajutând astfel la regularizarea tranzitului intestinal și prevenirea constipației. Bogăția de vitamina C și betacaroten, pe lângă antioxidanți, sunt de mare folos pentru piele, întărirea sistemului imunitar, protejarea organismului de infecții, precum și în procesul de detoxifiere. Frunzele proaspete de măcriș se pot folosi în salate, pentru acrirea ciorbelor de primăvară, dar și în diverse sosuri. O atenționare ar fi conținutul mare de acid oxalic (mai ales la măcrișul verde), de aceea se recomandă a fi consumat cu moderație mai ales de către copii și persoanele cu probleme renale.
0 0 votes Acordă o notă rețetei