Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Deschide conservele de anghinare și scurge bine apa. Stoarce-le ușor cu mâinile pentru a elimina excesul de saramură, apoi pune-le în robotul de bucătărie. Pulsează de 8-10 ori rapid, până când anghinarea are o consistență sfărâmicioasă, asemănătoare tonului. Nu mixa excesiv.
Toacă fin ceapa, țelina și castravetele murat. Taie roșiile cherry în sferturi.
Într-un bol mediu, adaugă anghinarea mărunțită, maioneza vegană, muștarul, ceapa, țelina, castraveții murați, roșiile și piperul negru. Amestecă bine cu o lingură până când compoziția este omogenă.
Taie lipiile în jumătate. Așază o frunză de salată pe lipie și pe jumătate întinde un strat generos de salată de anghinare. Împăturește în 2 lipia și servește.
Pentru o maioneză vegană ușoară și cremoasă, amestecă 15 g aquafaba (lichidul dintr-o conservă de năut) cu 10 g ulei de măsline extravirgin, 1/2 linguriță suc de lămâie, 1 linguriță muștar și un praf de sare. Mixează cu un blender vertical până se îngroașă. Dacă vrei o consistență mai fermă, mai adaugă puțin ulei, turnând în fir subțire. Păstrează la frigider și folosește în câteva zile.
0 0 votes Acordă o notă rețetei