Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Salată cu ton fals

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Deschide conservele de anghinare și scurge bine apa. Stoarce-le ușor cu mâinile pentru a elimina excesul de saramură, apoi pune-le în robotul de bucătărie. Pulsează de 8-10 ori rapid, până când anghinarea are o consistență sfărâmicioasă, asemănătoare tonului. Nu mixa excesiv.

Pasul 2:

Toacă fin ceapa, țelina și castravetele murat. Taie roșiile cherry în sferturi.

Pasul 3:

Într-un bol mediu, adaugă anghinarea mărunțită, maioneza vegană, muștarul, ceapa, țelina, castraveții murați, roșiile și piperul negru. Amestecă bine cu o lingură până când compoziția este omogenă.

Pasul 4:

Taie lipiile în jumătate. Așază o frunză de salată pe lipie și pe jumătate întinde un strat generos de salată de anghinare. Împăturește în 2 lipia și servește.

Tips & Tricks

Pentru o maioneză vegană ușoară și cremoasă, amestecă 15 g aquafaba (lichidul dintr-o conservă de năut) cu 10 g ulei de măsline extravirgin, 1/2 linguriță suc de lămâie, 1 linguriță muștar și un praf de sare. Mixează cu un blender vertical până se îngroașă. Dacă vrei o consistență mai fermă, mai adaugă puțin ulei, turnând în fir subțire. Păstrează la frigider și folosește în câteva zile.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments