Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie, sucul de portocale și mierea. Bate cu o furculiță până obții un dressing omogen
Spală perele, taie-le în jumătate, îndepărtează semințele și apoi feliază-le subțire sau toacă cubulețe. Taie gorgonzola cubulețe. Toacă nucile.
Așază rucola într-un bol mare. Adaugă feliile de pară, bucățelele de gorgonzola și nucile.
Toarnă dressingul peste salată chiar înainte de servire și amestecă ușor.
Gorgonzola este o brânză moale italiană cu mucegai albastru, fiind echivalentul francez pentru Roquefort. Are o textură cremoasă, iar ca aspect are de obicei culoarea alb- gălbui cu striații albastre, cauzate de mucegaiul Penicillium roqueforti, care îi dă mirosul și gust specifice. Ca și componență, are un procent ridicat de grăsime, dar e o sursă bună și de proteine, vitamina A, B12 și calciu. La fel ca și celelalte brânzeturi cu mucegai, gorgonzola conține probiotice, cu rol important în susținerea sănătății florei intestinale, îmbunătățirii digestiei și a sistemului imunitar. Chiar dacă conține un procent însemnat de grăsimi saturate, dacă este consumată în cantități moderate și alături de crudități, nu pune probleme unei persoane sănătoase, cu o dietă variată. Bineînțeles, persoanele cu o imunitate scăzută, gravidele și copiii foarte mici, ar trebui să o consume cu precauție. Așteaptă până după vârsta de 2 ani (poți mări această perioadă) pentru a oferi urmașului.
0 0 votes Acordă o notă rețetei