Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ruladă de vinete

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, căldură sus-jos.

Pasul 2:

Curăță vinetele și taie-le felii. Presară sare peste ele și lasă-le deoparte. Toacă ceapa și usturoiul, dă morcovul pe răzătoare. Toacă pătrunjelul și mărarul.

Pasul 3:

Încinge uleiul într-o tigaie. Călește legumele timp de 5 minute (ceapa, usturoiul, morcovul). Adaugă carnea tocată și gătește la foc mediu pentru 15-20 de minute, până când carnea este gata. La final, adaugă verdeața și condimentele (1 linguriță de curry, 1/2 linguriță boia dulce, sare, piper). Lasă compoziția să se răcească.

Pasul 4:

Clătește vinetele pentru a elimina amăreala, apoi șterge-le cu un șervețel de hârtie. Dă cașcavalul pe răzătoare.

Pasul 5:

Așază cașcavalul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi pune feliile de vinete deasupra. Stropește-le cu ulei de măsline și presară sare. Coace timp de 20-22 de minute. Scoate-le din cuptor când sunt gata. Lasă cuptorul pornit.

Pasul 6:

Pune amestecul de carne peste vinete, lăsând 2 cm liberi la un capăt. Rulează vinetele cu ajutorul hârtiei de copt, având grijă ca îmbinarea (capătul gol) să fie în partea de jos. Pune deasupra 50g de mozzarella și coace din nou la 180°C, căldură sus-jos, timp de 25 de minute.

Tips & Tricks

Carnea poate fi înlocuită cu 1 kg ciuperci brune. Urmează pașii din rețetă, dar modifică timpii de gătire. Ciupercile vor fi gata în zece minute în tigaie, iar la cuptor rulada asamblată va mai petrece 15 minute.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments