Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pentru urmași începători, oferă nucile râșnite și amestecate în diverse preparate. Le poți folosi și în rețeta de Nutella pentru a pregăti un unt de casă din nuci macadamia.
Pentru urmași avansați, continuă să râșnești nucile, deși, în general, aceștia sunt pregătiți și pentru bucăți mici, adăugate în preparate.
Amână introducerea nucilor întregi până după vârsta la care urmașul a învățat să gestioneze pe cont propriu nuci mai moi (spre exemplu, caju, nuci românești).
Numită și „Regina Nucilor”, nuca de macadamia are o compoziție nutritivă cu numeroase beneficii pentru sănătate. Dacă ar fi să o comparăm cu celelalte nuci, nuca de macadamia are cel mai mare conținut de grăsimi, în special grăsimi mononesaturate, cu rol important în dezvoltarea și protecția sistemului cardiovascular și nervos. Deși conținutul de proteine și fibre este ușor mai mic față de alte tipuri de nuci, totuși vorbim de beneficii în obținerea mai rapidă a senzației de sațietate și reglarea nivelului glucozei din sânge. Vitamina E, magneziu, calciu, zinc, precum și bogația de antioxidanți dau valoare acestor nuci. Toate aceste sunt importante pentru susținerea imunității, dar și a sănătății oaselor, pielii, unghiilor și a părului.
0 0 votes Acordă o notă rețetei