Drob de vinete și dovlecel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-un vas adânc, amestecă făina, pudra de usturoi, boiaua, sarea și piperul. Tăvălește pulpele de pui fără piele prin amestecul de făină, acoperindu-le uniform.
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Rumenește pulpele de pui 3–4 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Scoate-le din tigaie și pune-le deoparte.
Feliază cepele subțire și toacă usturoiul. Dă cheddar-ul pe răzătoare. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.
În aceeași tigaie în care ai rumenit pulpele, topește untul la foc mediu. Adaugă ceapa feliată și gătește 10-15 de minute, amestecând din când în când, până devine aurie și caramelizată. Pune usturoiul tocat și cimbrul. Gătește timp de 1 minut.
Toarnă supa de pui în tigaie, răzuind fundul pentru a desprinde aromele. Lasă să fiarbă ușor timp de 5 minute.
Pune pulpele de pui înapoi în tigaie, așezându-le în sosul de ceapă. Presară brânza cheddar rasă peste pui.
Transferă tigaia în cuptorul preîncălzit și coace timp de 10–15 minute, până când puiul este gătit și brânza topită și aurie.
Bucățile mari și tari de carne pot fi dificil de gestionat de către urmașii începători. Asigură-te că puiul este gătit suficient și că poate fi ușor mărunțit, chiar și în gingii.