Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pui franțuzesc

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Într-un vas adânc, amestecă făina, pudra de usturoi, boiaua, sarea și piperul. Tăvălește pulpele de pui fără piele prin amestecul de făină, acoperindu-le uniform.

Pasul 2:

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Rumenește pulpele de pui 3–4 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Scoate-le din tigaie și pune-le deoparte.

Pasul 3:

Feliază cepele subțire și toacă usturoiul. Dă cheddar-ul pe răzătoare. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.

Pasul 4:

În aceeași tigaie în care ai rumenit pulpele, topește untul la foc mediu. Adaugă ceapa feliată și gătește 10-15 de minute, amestecând din când în când, până devine aurie și caramelizată. Pune usturoiul tocat și cimbrul. Gătește timp de 1 minut.

Pasul 5:

Toarnă supa de pui în tigaie, răzuind fundul pentru a desprinde aromele. Lasă să fiarbă ușor timp de 5 minute.

Pasul 6:

Pune pulpele de pui înapoi în tigaie, așezându-le în sosul de ceapă. Presară brânza cheddar rasă peste pui.

Pasul 7:

Transferă tigaia în cuptorul preîncălzit și coace timp de 10–15 minute, până când puiul este gătit și brânza topită și aurie.

Tips & Tricks

Bucățile mari și tari de carne pot fi dificil de gestionat de către urmașii începători. Asigură-te că puiul este gătit suficient și că poate fi ușor mărunțit, chiar și în gingii.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments