Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pui de toamnă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Curăță și dă pe răzătoare dovleacul, mărunțește ceapa și toacă usturoiul. Poți folosi și dovleac la cuptor. Gătește orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pasul 2:

Încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le timp de 2-3 minute, până devin ușor aurii.

Pasul 3:

Taie pieptul de pui în cubulețe, adaugă-l în tigaie și gătește-l 5-7 minute, până când devine auriu. Adaugă ghimbirul dat pe răzătoare și condimentele (curry sau turmeric), amestecând bine.

Pasul 4:

Adaugă dovleacul în tigaie și amestecă totul. Lasă să se gătească încă 2-3 minute.

Pasul 5:

Toarnă laptele de cocos și adu amestecul la fierbere. Redu focul la mic și lasă să fiarbă timp de 15-20 de minute, până când dovleacul și puiul sunt fragede.

Pasul 6:

Gustă și condimentează cu sare și piper, după preferințe.

Pasul 7:

Servește preparatul cald, decorat cu coriandru proaspăt, dacă dorești, alături de orez.

Tips & Tricks

Un aliat al vaselor de sânge și inimii, dovleacul este printre alimentele cele mai sărace în sodiu și grăsimi. Nici cantitatea de glucide și proteine nu este semnificativă, însă pulpa de o culoare portocalie specifică oferă o bogăție de nutrienți, precum betacarotenul, potasiul și calciul. Conținutul de fibră solubilă acționează ca un laxativ ușor. Dovleacul acționează și ca un ușor diuretic, stimulând eliminarea apei din organism. Mai mult, această legumă (fruct dacă ar fi să îl analizăm mai bine) are efecte benefice și în menținerea echilibrului hormonal atât feminin, cât și masculin. Semințele de dovleac, cât și uleiul obținut prin presarea acestora, sunt de mare folos în prevenirea problemelor de la nivelul prostatei, întâlnite frecvent la bărbații peste 40 de ani.

Te-ar putea interesa si ...

Halloumi taco

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments