Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță și toacă mărunt ceapa și usturoiul.
Curăță și taie cubulețe mango (poți folosi și mango congelat). Dă pe răzătoare ghimbirul.
În puțin ulei de măsline călește ceapa, usturoiul și ghimbirul, având grijă să nu se ardă.
Adaugă oțetul, mierea, mango și un vârf de cuțit de sare.
Lasă compoziția la foc mic pentru 12-15 minute, amestecând din când în când.
Servește alături de pui la tigaie, tăiat cubulețe, pe care poți să îl încălzești după ce ai scos chutney din tigaie. Pentru pui poți folosi rețeta noastră de aici: Mâncare la tigaie.
Dacă depozitezi chutney-ul fierbinte în borcane sterilizate, acestea vor putea fi păstrate până la un an. Pe măsură ce timpul trece, fructul mango se înmuia încă și mai mult, iar aromele se vor contopi mai bine. Pentru a-l oferi urmașilor cu vârste mai mici de un an, omite mierea și, opțional, înlocuiește-o cu o lingură de pastă de curmale (curmale hidratate în apă fierbinte cât să le acopere și apoi pasate în blender).
0 0 votes Acordă o notă rețetei