Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Prăjitură cu migdale și lămâie

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pune stafidele la hidratat în apă călduță pentru cel puțin. Scurge aproape toată apa și mărunțește-le cu ajutorul blenderului.

Pasul 2:

Separă albușurile de gălbenuș, apoi mixează albușurile până devin o spumă densă.

Pasul 3:

Mixează separat gălbenușurile cu uleiul de cocos, apoi adaugă pe rând pasta de stafide, sucul de lămâie, migdalele măcinate, făina, praful de copt, vanilia.

Pasul 4:

Încorporează albușurile folosindu-te de o spatulă.

Pasul 5:

Pune aluatul într-o tavă și dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 30-40 minute, până trece testul scobitorii.

Pasul 6:

Servește cu dulceață de cireșe negre.

Tips & Tricks

Atunci când înlocuiești făina dintr-un aluat cu o opțiune fără gluten, poate fi necesar să mărești cantitatea de lichid folosită, dar și adaugi anumite ingrediente care să lege aluatul (spre exemplu, amidon sau psyllium). În cazul în care o rețetă conține un ou, acesta poate fi adesea înlocuit cu: banană, ou din semințe de chia sau de in, apa dintr-o conservă de năut sau fasole. Dacă rețeta include mai multe ouă, rezultatul va fi diferit. 

Te-ar putea interesa si ...

Porumb copt

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Somon umplut

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments