Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Porridge cu mere compot

Durata Preparare: 30 minute

Ingrediente:

Ovăz - 100 grame
Lapte - 500 mililitri
Praf de sare - grame
Mere - 3 bucăți
Scorțișoară (Ceylon) - 1 lingurițe
Suc de lămâie - 1 lingurițe
Miere - 1 lingurițe
Nuci - 5 bucăți

Pași:

Pasul 1

Pune laptele cu un praf de sare la fiert la foc mare. În momentul în care observi mici bule pe margine, dă focul la mic și adaugă ovăzul. Amestecă ocazional până când ovăzul a căpătat consistența dorită.

Pasul 2

Curăță merele de coajă și taie-le în forma unor cubulețe. Pune-le într-o oală împreună cu două linguri de apă, scorțișoara, sucul de lămâie, mierea/zahărul și nucile. Lasă totul la fiert la foc mic, sub capac.

Pasul 3

După 5 minute, scoate capacul și lasă amestecul la fiert până când merele au devenit moi (încă 5 minute).

Pasul 4

Amestecă merele și ovăzul.

Tips & Tricks

Poți prepara o cantitate mai mare din compotul de mere, adăugând 150ml de apă la 500g de mere în momentul în care pui fructele la fiert. Păstrează compotul la frigider până la 3 zile într-un recipient închis ermetic.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments