Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Porc cu sos de mandarine și legume

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pasul 2:

Într-un bol mic, amestecă sucul și coaja de mandarină, mierea, usturoiul tocat, uleiul de măsline, rozmarinul, sarea și piperul.

Pasul 3:

Taie mușchiulețul de porc în felii de aproximativ 2cm grosime. Pune feliile de porc într-o tavă de copt și unge-le generos cu amestecul de mandarină.

Pasul 4:

Coace carnea timp de 30-35 de minute, întorcând feliile la jumătatea timpului de coacere. Stropește-le cu sosul din tavă pentru a preveni uscarea și a intensifica aromele. În funcție de cuptor, verifică carnea după 25-30 de minute, pentru a preveni uscarea.

Pasul 5:

Scoate carnea din cuptor și las-o să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de servire.

Pasul 6:

Toarnă sucurile din tavă într-o tigaie mică și adu-le la fierbere. Redu focul și fierbe-le la foc mic timp de 5 minute, până când sosul se îngroașă ușor. Dacă preferi un sos mai dens, adaugă o linguriță rasă de făină, amestecă bine și fierbe sosul încă 1-2 minute până devine cremos.

Pasul 7:

Pulverizează generos o tavă mare cu margini înalte cu spray de gătit. Taie ardeii în bucăți de aproximativ 2,5cm. Taie capetele dovleceilor și taie-i în cuburi. Curăță cartoful dulce, spală-l și taie-l în cuburi de 2cm. Taie ceapa roșie cuburi.

Pasul 8:

Pune legumele într-un bol mare sau poți să le amesteci direct pe tavă.

Pasul 9:

Toarnă uleiul și muștarul peste legume. Presară condimentele italiene, sarea, pudra de usturoi și piperul. Amestecă bine până când toate legumele sunt acoperite uniform. Acordă atenție specială buchețelelor de broccoli, asigurându-te că sunt bine acoperite cu ulei pentru a preveni arderea.

Pasul 10:

Împarte legumele uniform între cele două tăvi, întinzându-le într-un singur strat.

Pasul 11:

Coace legumele timp de 25-35 de minute.

Pasul 12:

La jumătatea timpului de coacere, amestecă legumele.

Pasul 13:

Verifică dacă legumele sunt rumenite și crocante la margini și fragede în interior (timpul de gătire poate varia în funcție de cuptorul tău).

Pasul 14:

Presară parmezan peste legumele fierbinți și servește-le alături de feliile de porc calde și sosul de mandarine.

Tips & Tricks

Oferă cu atenție bucăți mari de carne urmașilor începători. Atunci când acestea au o textură fragedă și pot fi ușor rupte cu ajutorul gingiilor, ele pot fi savurate de urmași de toate vârstele.

Pentru urmași începători (6-9 luni), asigură-te că tai o parte din legume într-o formă potrivită, astfel încât ele să poată fi ușor de prins cu palma (spre exemplu, baghețele pentru degețele, lungi cât un deget, groase cât două).

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments