Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-un bol, amestecă 100 g de făină, 80 ml de chefir și 12 g de unt. Frământă ingredientele până obții un aluat nelipicios. Dacă aluatul este prea lichid, adaugă treptat mai multă făină. Dacă este prea uscat,încorporează puțin chefir suplimentar. Chefirul poate fi înlocuit cu iaurt vegetal și 1 linguriță de oțet.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Mărunțește nucile și migdalele.
Spală cele 4 mere, taie-le felii și scoate cotorul cu ajutorul unui capac de la o sticlă de apă plată/suc. Pregătește câte 2 felii pentru fiecare mini prăjitură.
Pe un blat tapetat cu făină, întinde aluatul și decupează cercuri cu 2-4 cm mai mari decât dimensiunea feliilor de măr.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt și toarnă puțină miere în fiecare loc în care vei forma plăcintele.
Peste miere, presară fulgi de cocos, nuci, migdale și semințe de dovleac.
Continuă cu câte 2 felii de măr și încheie cu un cerc de aluat. Apasă marginile aluatului cu un deget pentru a-l fixa de hârtia de copt. Unge plăcintele cu ulei de măsline sau 1 ou bătut.
Coace preparatul timp de aproximativ 30-35 de minute, sau până când aluatul devine auriu și merele sunt fragede.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei