Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Plăcinta dovleacului plăcintar

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Curăță dovleacul plăcintar și dă-l pe răzătoare. Ai nevoie de 900 g-1,1 kg de dovleac plăcintar pentru umplutură.

Pasul 2:

Într-o oală încăpătoare, adaugă 2 linguri de ulei de măsline, dovleacul, condimentele, un praf de sare și zahărul brut. Amestecă ocazional pentru 10 minute, până se înmoaie dovleacul.

Pasul 3:

Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius.

Pasul 4:

Într-o tavă mare de cuptor, întinde hârtie de copt. Adaugă o foaie de plăcintă, stropește-o cu puțin ulei (folosește pensula pentru mai multă rapiditate). Formează un strat de 3/4 foi, adaugă umplutură, alte 3/4 foi, umplutură, repetă până termini foile. În felul acesta, plăcinta va fi mai ușor de consumat de către urmași. Alternativ, poți pregăti jumătate din foile de copt, adăuga toată umplutura, apoi restul foilor de copt.

Pasul 5:

Tava intră la cuptor pentru 30 de minute, până când foile de la suprafață s-au rumenit.

Pasul 6:

Opțional, presară zahăr pudră înainte de servire.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments