Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Condimentează cu sare și piper peștele, apoi pune-l pe grătar 3-4 minute pe fiecare parte. Peștele poate fi gătit și la cuptor, în hârtie de copt, la 180 de grade Celsius, timp de 10 minute.
Încălzește laptele într-o oală (acesta trebuie să fie fierbinte pentru a obține un sos fără cocoloașe).
Topește untul la foc mic, apoi adaugă făina. Amestecă bine cu telul și lasă totul doar 30 secunde pe foc, pentru a nu se arde. Toarnă laptele fierbinte treptat peste făină, amestecând încontinuu.
Adaugă sare, piper, curry și mărarul tocat. Lasă la foc mic încă 2-3 minute. Adaugă și bucățile de pește în sos.
Pune 4 căni de apă și sarea la fiert într-o oală pentru care ai și capac. Când apa începe să fiarbă, adaugă mălaiul în ploaie amestecând încontinuu. Poți folosi la început un tel pentru a te asigura că nu are cocoloașe. Fierbe mămăliga în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj.
Când aceasta este gata, închide focul și, folosind o lingură de lemn, adună toată mămăliga de pe margine, apoi preseaz-o puțin. Pune capacul, dă drumul focului și lasă un minut. În acest timp, pregătește un tocător de lemn. Închide focul, înlocuiește capacul cu tocătorul de lemn, apoi răstoarnă mămăliga.
Pentru un plus de autenticitate, poți tăia mămăliga cu ața. Mămăliga rămasă în oală este delicioasă dacă adaugi lapte rece peste ea. Aceasta este varianta de lapte cu cereale savurată adesea de părinții noștri. În loc să aplatizezi mămăliga, poți mișca oala astfel încât să acoperi o parte mai mare din pereții ei, răstorni mămăliga și savurezi cu lapte rece ce a rămas în vas.
Poți înlocui somonul cu file de cod.
0 0 votes Acordă o notă rețetei