Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pepene roșu dichisit

Număr persoane

Pași:

Pasul 1

Taie pepenele în două, perpendicular dungilor. Așază-l cu miezul în jos și mai taie încă odată pe mijloc. După, taie felii de aproximativ 2 centimetri.

Pasul 2

Stoarce o lămâie.

Pasul 3

Stropește fiecare bucată de pepene cu suc de lămâie.

Tips & Tricks

Atunci când vrei să alegi un pepene, ține cont de următoarele aspecte:

  • dacă observi o pată galbenă, acesta este semnul că pepenele a stat pe pământ destul timp încât să ajungă să se coacă; dacă este albă, ori coaja este verde în întregime, gustul său nu va fi, probabil, unul apreciat;
  • testul ciocănitului: ar trebui să sune ca o cutie goală;
  • coaja să fie tare, fermă, altfel este prea copt

Din această combinație de arome pregătește și: limonadă de pepene. Ai nevoie de: 1 kg de pepene fără coajă, zeama de la o lămâie, 2 linguri de miere (+1an), cuburi de gheață, mentă. Dă pepenele prin blender, cu tot cu sâmburi. Trece-l apoi printr-o sită, pentru a selecta doar lichidul. Adaugă zeama unei lămâi, 2 linguri de miere și amestecă bine. Atunci când servești, adaugă cuburi de gheață și mentă zdrobită.  

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments