Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pune soia boabe la înmuiat într-un vas cu apă, de 4 ori mai multă decât cantitatea de soia, de seara până dimineața.
După ce scurgi apa în care a stat, pune boabele la fiert într-o cantitate de apă de aproximativ două ori mai multă decât soia.
Lasă la fiert timp de 1,5-2 ore. Cojile se vor ridica la suprafață, iar tu le poți îndepărta cu o spumieră.
Dacă ai o oală sub presiune, poți fierbe soia fără să o înmoi, iar procesul va dura doar 30-40 de minute.
Poți adăuga în apa în care fierbi, sare, ghimbir, dafin sau coriandru, după gust.
După ce soia este fiartă și cojile sunt îndepărtate, iar boabele sunt moi și se zdrobesc între degete, scurge-le de apă, dar păstrează aproximativ jumătate de cană din lichidul în care a fiert soia.
Pune soia, uleiul de măsline, pasta de tomate, o lingură de apă, sare, piper, ceapa și, dacă dorești, câteva măsline fără sâmburi într-un blender. Amestecă până obții un pate fin. Completează cu apă, dacă este nevoie.
Serveşte pateul întins pe crackerşi, cu legume proaspete.
Una din cele mai bune surse de proteine vegetale, soia are și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi accelerarea metabolismului, îmbunătățirea circulației sanguine sau asigurarea unui somn odihnitor. Boabele de soia conțin fitoestrogeni, de mare ajutor în ameliorarea simptomelor menopauzei. Totuși, dacă ai probleme cu tiroida sau în cazul sindromului ovarelor polichistice, consumă soia cu moderație. Poți fierbe o cantitate mai mare de soia, iar după răcire, o poți congela pentru utilizare ulterioară.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei