Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pate de cartof dulce

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pasul 2:

Curăță cartofii și taie-i cuburi.

Pasul 3:

Într-un bol mare, amestecă bucățile de cartofi dulci cu uleiul de măsline, sare și piper.

Pasul 4:

Distribuie cartofii uniform pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Pasul 5:

Coace timp de 25-30 de minute, întoarce-i la jumătatea timpului, până devin aurii și moi.

Pasul 6:

Scurge și clătește fasolea.

Pasul 7:

Amestecă toate ingredientele într-un blender și mixează până devine cremos.

Pasul 8:

Presară susan negru înainte de a servi.

Tips & Tricks

Deși este adăugat în cantități relativ mici în preparate, uleiul de măsline poate fi un plus sau un minus în gustul final al acestuia. Un ulei de măsline extravirgin, de calitate, obținut din măsline proaspete prin metode mecanice, va păstra aroma și beneficiile nutritive. Acesta va avea un conținut ridicat de antioxidanți și acizi grași mononesaturați, care sprijină sănătatea inimii și reduc inflamația. În contrast, uleiurile de calitate inferioară, adesea realizate din turte sau prin procese chimice, pot prezenta diferențe de gust și compoziție. Așadar, pentru o experiență culinară plină de savoare și sănătate, fii atent și alege un ulei de măsline extravirgin, de calitate, pe care îl vei găsi în sticlă (niciodată în plastic). De asemenea, uleiul de măsline de calitate trebuie să fie depozitat în recipiente colorate pentru a reduce posibilitatea de oxidare la lumina soarelui, deoarece dispariţia antioxidanţilor din ulei duce la râncezire. Un alt detaliu la care să fii atent este gradul de aciditate. Ca un ulei de măsline să fie considerat extravirgin trebuie să depăşească valoarea de 0,8 conform IOOC (International Olive Oil Council), detaliu ce îl vei regăsi pe etichetă.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments