Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță și taie mărunt ceapa roșie.
Spală și curăță ficățeii de eventualele impurități, apoi lasă-i la scurs.
Taie mărul și ardeiul capia în cubulețe mici.
Încinge untul într-o tigaie pe foc mediu și adaugă ceapa roșie. Călește-o timp de 2- 3 minute până devine translucidă.
Adaugă mărul și ardeiul capia în tigaie și călește-le împreună cu ceapa încă 3-4 minute, până se înmoaie ușor.
Pune ficățeii în tigaie și rumenește-i pe toate părțile timp de 7-8 minute, până când sunt complet gătiți și nu mai este foarte multă zeamă.
Condimentează cu cimbru, sare și piper după gust. Amestecă bine și lasă totul la foc mic încă 2-3 minute, pentru a combina aromele.
După ce ficățeii s-au răcit puțin, transferă totul într-un blender sau folosește un mixer vertical și mixează până obții o pastă fină.
Gustă și mai ajustează condimentele, dacă este nevoie.
Lasă pateul să se răcească și servește pe felii de pâine și ardei kapia tăiați rondele.
Adaugă un strat de unt topit peste pate și congelează-l într-un recipient închis ermetic. Poate fi decongelat la frigider, peste noapte.
0 0 votes Acordă o notă rețetei