Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pate cu măr și ardei

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Curăță și taie mărunt ceapa roșie.

Pasul 2:

Spală și curăță ficățeii de eventualele impurități, apoi lasă-i la scurs.

Pasul 3:

Taie mărul și ardeiul capia în cubulețe mici.

Pasul 4:

Încinge untul într-o tigaie pe foc mediu și adaugă ceapa roșie. Călește-o timp de 2- 3 minute până devine translucidă.

Pasul 5:

Adaugă mărul și ardeiul capia în tigaie și călește-le împreună cu ceapa încă 3-4 minute, până se înmoaie ușor.

Pasul 6:

Pune ficățeii în tigaie și rumenește-i pe toate părțile timp de 7-8 minute, până când sunt complet gătiți și nu mai este foarte multă zeamă.

Pasul 7:

Condimentează cu cimbru, sare și piper după gust. Amestecă bine și lasă totul la foc mic încă 2-3 minute, pentru a combina aromele.

Pasul 8:

După ce ficățeii s-au răcit puțin, transferă totul într-un blender sau folosește un mixer vertical și mixează până obții o pastă fină.

Pasul 9:

Gustă și mai ajustează condimentele, dacă este nevoie.

Pasul 10:

Lasă pateul să se răcească și servește pe felii de pâine și ardei kapia tăiați rondele.

Tips & Tricks

Adaugă un strat de unt topit peste pate și congelează-l într-un recipient închis ermetic. Poate fi decongelat la frigider, peste noapte.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments