Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Păstrăv cu fasole galbenã și sos de mărar cu usturoi

Număr persoane

Pași:

Pasul 1

Pune o cană și jumătate de apă la fiert, într-o oală încăpătoare. Spală și curăță păstăile, tăindu-le capetele, apoi rupe-le în 2-3 bucăți. Pune-le în apa care fierbe cu o lingură de ulei de măsline și puțină sare. Gătește-le la foc mediu, sub capac, aproximativ 30 de minute. Verifică dacă sunt gătite. Dacă nu, lasă-le încă 5 minute.

Pasul 2

Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Dacă este nevoie, spală și curăță peștele, apoi taie abdomenul și curăță bine interiorul său. Condimentează cu sare și piper.

Pasul 3

Toacă mărunt pătrunjelul și stoarce lămâia.

Pasul 4

Stropește păstrăvul cu puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie și asezonează-l cu pătrunjel pe toate părțile. Acoperă-l cu o hârtie de copt și dă tava la cuptor pentru 20 minute.

Pasul 5

Pisează usturoiul și amestecă-l cu o lingură de ulei de măsline, sare și piper, până obții un sos cremos. Adaugă iaurtul și mărarul tocat.

Pasul 6

După 20 minute, scoate hârtia de copt și lasă încă 5-7 minute la cuptor, pornind ventilația.

Tips & Tricks

Poți înlocui iaurtul grecesc cu iaurt de soia sau cocos, după preferințe.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments