Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pune o cană și jumătate de apă la fiert, într-o oală încăpătoare. Spală și curăță păstăile, tăindu-le capetele, apoi rupe-le în 2-3 bucăți. Pune-le în apa care fierbe cu o lingură de ulei de măsline și puțină sare. Gătește-le la foc mediu, sub capac, aproximativ 30 de minute. Verifică dacă sunt gătite. Dacă nu, lasă-le încă 5 minute.
Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Dacă este nevoie, spală și curăță peștele, apoi taie abdomenul și curăță bine interiorul său. Condimentează cu sare și piper.
Toacă mărunt pătrunjelul și stoarce lămâia.
Stropește păstrăvul cu puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie și asezonează-l cu pătrunjel pe toate părțile. Acoperă-l cu o hârtie de copt și dă tava la cuptor pentru 20 minute.
Pisează usturoiul și amestecă-l cu o lingură de ulei de măsline, sare și piper, până obții un sos cremos. Adaugă iaurtul și mărarul tocat.
După 20 minute, scoate hârtia de copt și lasă încă 5-7 minute la cuptor, pornind ventilația.
Poți înlocui iaurtul grecesc cu iaurt de soia sau cocos, după preferințe.
0 0 votes Acordă o notă rețetei