Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Spală și tăie, dacă e cazul, carnea, mărunțește ceapa și ardeiul.
În apă și ulei, înăbușește ceapa pentru 3-4 minute, adaugă ardeiul lasă 3 minute.
Adaugă sare, piper, paprika, apoi carnea de pui și amestecă bine. Toarnă 2 căni mari de apă și lasă să fiarbă la foc mic. Adaugă apă în plus dacă este nevoie.
Pregătește găluștele: bate bine cele 2 ouă cu un vârf de cuțit de sare, apoi adaugă 100ml apă. Încorporează făina cât cuprinde aluatul (în funcție de tipul de făină, cantitatea poate varia între 150-200g) și lasă măcar 10 minute să se odihnească aluatul. Acesta trebuie să fie moale, de consistența unei smântâni, mai gros puțin decât un aluat de clătite.
Pune o oală cu apă la fiert. Când apa clocotește, fi rupi cu lingura, fie prin răzătoarea pentru găluște și lasă la fiert la foc potrivit aproximativ 3-4 minute, până când găluștele sunt fierte bine.
Când carnea este fiartă (și are destulă zeamă în ea), adaugă smântâna și lasă să dea în clocot. Ia de pe foc și pune găluștele scurse de apă. Pune capacul și lasă aproximativ 20 minute timp în care găluștele se vor umfla și vor absorbi mare parte din sos. Servește cu pătrunjel proaspăt.
Poți pregăti găluște fără ou din 2 cartofi medii, fierți, 50ml lapte vegetal și 2 linguri de griș. Pune cartofii făcuți piure la fiert
împreună cu laptele. Adaugă grișul și amestecă bine timp de 4-5 minute. Formează găluștele și lasă-le la răcit într-un bol cu apă rece. Adaugă-le în preparatul final.
0 0 votes Acordă o notă rețetei