Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Papanași de mămăligă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.

Pasul 2:

Pune apa la fiert într-un vas mediu și adaugă un vârf de cuțit de sare.

Pasul 3:

Când apa începe să fiarbă, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel pentru a evita cocoloașele.

Pasul 4:

Redu focul la mic și fierbe mămăliga timp de 10-15 minute, amestecând constant (mai puțin dacă ai optat pentru mălai rapid). Las-o să se răcească.

Pasul 5:

Amestecă bine mămăliga cu brânza de vaci și un ou. Poți folosi și un amestec de brânză de vaci, cașcaval, telemea etc.

Pasul 6:

Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Modelează bile din mămăligă, pe care să le turtești la mijloc. Trece papanașii prin ou bătut și pesmet, apoi așază-i în tavă.

Pasul 7:

Dă tava la cuptor pentru 20-25 minute, până când sunt rumeniți.

Pasul 8:

Servește cu smântână și/sau magiun.

Tips & Tricks

Adaptează dimensiunile papanașilor astfel încât o parte dintre ei să se potrivească și porțiilor normale ale urmașului tău. Poți adapta și forma (baghețele care pot fi ținute în mână).

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments