Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.
Pune apa la fiert într-un vas mediu și adaugă un vârf de cuțit de sare.
Când apa începe să fiarbă, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel pentru a evita cocoloașele.
Redu focul la mic și fierbe mămăliga timp de 10-15 minute, amestecând constant (mai puțin dacă ai optat pentru mălai rapid). Las-o să se răcească.
Amestecă bine mămăliga cu brânza de vaci și un ou. Poți folosi și un amestec de brânză de vaci, cașcaval, telemea etc.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Modelează bile din mămăligă, pe care să le turtești la mijloc. Trece papanașii prin ou bătut și pesmet, apoi așază-i în tavă.
Dă tava la cuptor pentru 20-25 minute, până când sunt rumeniți.
Servește cu smântână și/sau magiun.
Adaptează dimensiunile papanașilor astfel încât o parte dintre ei să se potrivească și porțiilor normale ale urmașului tău. Poți adapta și forma (baghețele care pot fi ținute în mână).
0 0 votes Acordă o notă rețetei