Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Osso buco

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Toacă mărunt toate legumele.

Pasul 2:

Șterge cu ajutorul unui șervețel carnea. Dacă aceasta a fost abia scoasă din frigider, las-o deoparte 20 de minute înainte de a continua.

Pasul 3:

Dă carnea prin făină, astfel încât să o acoperi pe toate părțile.

Pasul 4:

Într-o tigaie încăpătoare, cu pereți înalți, încălzește la foc mare uleiul de măsline (3 linguri).

Pasul 5:

Gătește pe rând, câte 2/3 bucăți de carne (oricâte încap în tigaie, fără a fi înghesuite). Sunt suficiente 2 minute pe fiecare parte.

Pasul 6:

Scoate bucățile de carne pe o farfurie.

Pasul 7:

Dă focul la mediu și adaugă în tigaie toate legumele. Amestecă ocazional timp de 3-5 minute.

Pasul 8:

Adaugă cimbrul și frunzele de dafin, conserva de roșii.

Pasul 9:

Adaugă apa, iar când sosul începe să fiarbă, dă focul la mic și adaugă carnea.

Pasul 10:

Poți lăsa la fiert, la foc mic, sub capac, pentru 2h30min (completează cu apă dacă este nevoie) sau poți răsturna preparatul într-o oală potrivită pentru cuptor și lăsa la cuptor, la 170 de grade Celsius, pentru 2h30min. Adaugă sare și piper la final.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments