Porc cu sos de mandarine și legume
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Toacă mărunt toate legumele.
Șterge cu ajutorul unui șervețel carnea. Dacă aceasta a fost abia scoasă din frigider, las-o deoparte 20 de minute înainte de a continua.
Dă carnea prin făină, astfel încât să o acoperi pe toate părțile.
Într-o tigaie încăpătoare, cu pereți înalți, încălzește la foc mare uleiul de măsline (3 linguri).
Gătește pe rând, câte 2/3 bucăți de carne (oricâte încap în tigaie, fără a fi înghesuite). Sunt suficiente 2 minute pe fiecare parte.
Scoate bucățile de carne pe o farfurie.
Dă focul la mediu și adaugă în tigaie toate legumele. Amestecă ocazional timp de 3-5 minute.
Adaugă cimbrul și frunzele de dafin, conserva de roșii.
Adaugă apa, iar când sosul începe să fiarbă, dă focul la mic și adaugă carnea.
Poți lăsa la fiert, la foc mic, sub capac, pentru 2h30min (completează cu apă dacă este nevoie) sau poți răsturna preparatul într-o oală potrivită pentru cuptor și lăsa la cuptor, la 170 de grade Celsius, pentru 2h30min. Adaugă sare și piper la final.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei