Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Orez cu lapte servit cu gem de portocale și nuci

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Dacă vrei să pregătești ambele preparate odată, ele pot sta în același timp pe foc, fiind ușor de supravegheat.

Pasul 2:

Scoate coaja portocalelor. Pe cât posibil, scoate o parte cât mai mare din pielița albă.

Pasul 3:

Cu ajutorul unui cuțit, taie feliile de portocală pe lângă pielița lor. Taie apoi miezul rămas cuburi mici. Dacă vrei să scurtezi acest proces, poți toca mărunt bucățile de portocală ignorând coaja.

Pasul 4:

Într-o oală, călește nucile mărunțite timp de câteva minute. Scoate-le deoparte pe o farfurie.

Pasul 5:

Pune apoi la fiert la foc mic, portocalele, ghimbirul ras (sau 1/2 linguriță ghimbir), zahărul și 50 ml apă.

Pasul 6:

Când zahărul s-a topit, apa s-a evaporat, iar portocalele s-au înmuiat, adaugă 1 lingură de suc de lămâie și nucile. Amestecă și închide focul.

Pasul 7:

Concomitent, pune laptele la fiert într-o oală înaltă. Când acesta începe să fiarbă, adaugă orezul. Dă focul mediu spre mic și lasă la fiert. Amestecă des și supraveghează.

Pasul 8:

Când orezul a fiert (10-12 minute; completează cu lapte treptat dacă acesta absoarbe tot laptele), amestecă 2-3 linguri de lapte cu gălbenușurile. Toarnă în oală și amestecă rapid. Lasă la fiert încă 5 minute. Adaugă siropul de arțar.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments