Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Orez chinezesc cu ou

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Gătește orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj (găsești o idee și în observații). Este bine să folosești orez gătit, care a fost răcit în frigider (ideal peste noapte), deoarece boabele devin mai ferme și mai puțin lipicioase, ceea ce ajută la obținerea texturii perfecte pentru fried rice. Asigură-te că lași orezul să se răcească complet înainte de a-l folosi în rețetă, dacă l-ai gătit proaspăt.

Pasul 2:

Curăță, spală și toacă mărunt ceapa, morcovul și usturoiul.

Pasul 3:

Încinge o tigaie cu 2 linguri de ulei de susan. Adaugă ceapa și gătește timp de 2-3 minute, până devine translucidă și ușor moale, apoi adaugă morcovul și usturoiul. Continuă să gătești încă 3-4 minute, până când legumele devin fragede dar încă puțin crocante.

Pasul 4:

Adaugă mazărea, amestecă legumele între ele și mută-le într-o jumătate a tigăii.

Pasul 5:

Adaugă ouăle, amestecă-le cu ajutorul spatulei. Încorporează-le cu legumele.

Pasul 6:

Adaugă orezul, 3 linguri de soia, jumătate de linguriță de zahăr și un vârf de cuțit de piper alb (poți adăuga mai mult sos de soia în farfurie, în cazul în care aici se află și porția urmașului).

Pasul 7:

Gătește încă 3-4 minute, pentru a se îmbina aromele.

Tips & Tricks

Pentru a pregăti orezul basmati, folosește 1 unitate și jumătate de apă la o unitate de orez. Într-o oală, încălzește 1 lingură de ulei, apoi gătește orezul pentru 20-30 de secunde. Completează cu apă, iar din momentul în care apa fierbe, dă focul mediu spre mic. După 15- 20 de minute, când apa s-a absorbit, acoperă oala și lasă deoparte 10 minute.

Te-ar putea interesa si ...

Halloumi taco

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments