Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pune cele 2 tortilla într-un vas termorezistent și presează-le bine. Rade dovlecelul și stoarce-l de zeamă. Taie roșiile cherry în 4. Toacă ceapa verde și bate ouăle.
Adaugă fiecare ingredient și amestecă-le.
Coace în cuptor timp de 45-55 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată.
Din aceeași familie cu pepenele, castravetele și dovleacul, dovleceii sunt un aliment versatil și hrănitor. Cei mai aromați sunt cei micuţi şi de culoare închisă. Dovleceii sunt lipsiţi de grăsimi, au un conținut ridicat de apă, peste 95%, și doar aproximativ 15 calorii la 100g. De asemenea, sunt bogaţi în vitamina C, mangan, acid folic, potasiu, carotenoizi și alte substanțe cu efect antioxidant. Dovleceii conțin carotenoizi, adică substanțe care se transformă în vitamina A, iar alături de vitamina C și zinc, vor ajuta la o bună sănătate a vederii. Acești antioxidanți, pe care îi găsim în dovlecei protejează retina, corneea și macula de afectarea negativă pe care o pot produce razele UV. Dovleceii sunt alimente ce hidratează organismul. Datorită compoziției lor oferă protecție anti-inflamatorie la nivelul tractului gastro-intestinal. Conținutul de fibre asigură un tranzit digestiv sănătos și ajută la combaterea constipației.
0 0 votes Acordă o notă rețetei