Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Oladi cu unt de fistic

Număr persoane

Pași:

Pasul 1

Bate ouăle, apoi amestecă-le cu chefirul. Adaugă făina și bicarbonatul și amestecă bine cu telul (în funcție de tipul de făină s-ar putea să fie nevoie să completezi cu chefir, până când aluatul are consistența dorită). Lasă deoparte, acoperit, 10-15 minute.

Pasul 2

Între timp coace fisticul la 200 de grade timp de 3-4 minute. Lasă-l să se răcească.

 

Pasul 3

Pregătește untul. Zdrobește sau râșneşte fisticul. Într-un bol, pune untul cuburi și fisticul zdrobit, apoi frământă bine. Poți depozita untul la frigider pentru 3-5 zile.

Pasul 4

Într-o tigaie încinsă, unsă cu unt sau ulei, pune câte 2 linguri de aluat, lasă-le 2-3 minute pe fiecare parte.

Tips & Tricks

Poți pregăti oladi fără ou sau lapte amestecând: 250g făină, 300ml apă călduță, 10g drojdie uscată, 1/2 linguriță sare, opțional o linguriță de zahăr brut. Lasă amestecul deoparte, acoperit, timp de 45 min. Gătește în puțin ulei de măsline
câte 2 linguri din amestec, fără a-l mai frământa înainte de a lua cu lingura din bol (le poți face mai înalte, vor avea textura
unor gogoși).

Te-ar putea interesa si ...

Porumb copt

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Somon umplut

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments