Porc cu sos de mandarine și legume
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pregătește salata de morcovi curățând morcovii și feliindu-i subțire. Pisează usturoiul și freacă-l cu 2-3 linguri de ulei de măsline, sare, piper, 2 lingurițe de oțet de mere și zeama de lămâie. Ține la frigider.
Usucă mușchiul cu șervețele de hârtie. Într-un bol mic, amestecă sarea, boiaua, ceapa granulată și piperul negru, apoi presară amestecul pe toată suprafața cărnii. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Rumenește carnea de porc 2-3 minute pe fiecare parte.
Într-un blender, combină restul de ulei de măsline, oțetul balsamic și usturoiul zdrobit. Procesează până obții o consistență omogenă. Adaugă ierburile italiene și mixează scurt.
Pune carnea într-un vas termorezistent cu grăsimea în sus. Toarnă supa de pui în jurul cărnii și unge carnea cu glazura balsamică.
Acoperă vasul cu hârtie de copt și folie de aluminiu și coace timp de 1,5-2 ore, verificând după 90 de minute.
Scoate carnea din cuptor, acoper-o din nou cu folie. Las-o să se odihnească 10-15 minute înainte de a o felia. Servește cu salata de morcovi.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei