Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Musaca de dovleac

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pune dovleacul la aburi, curățat de coajă și semințe, pentru aproximativ 20-30 de minute, până când furculița intră în el și devine ușor de pasat (astfel nu devine apos).

Pasul 2:

Dă pe răzătoare cei doi morcovi, iar ardeiul și cepele taie-i mărunt.

Pasul 3:

Pune într-o tigaie cele 2 linguri de ulei cu 3 linguri de apă și adaugă legumele. Lasă-le 3 minute, apoi adaugă și carnea.

Pasul 4:

Adaugă sare, piper și boia și lasă totul la foc mediu pentru 3 minute. Adaugă apă (aproximativ 100ml, dacă este nevoie) și lasă totul la foc mic timp de 15-20 de minute, până când scade lichidul. Adaugă sosul de roșii și ierburile (pătrunjel uscat, oregano, busuioc). Lasă încă 2 minute, apoi ia compoziția de pe foc și pune-o deoparte.

Pasul 5:

Între timp, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 6:

Folosește un zdrobitor de cartofi pentru a transforma dovleacul într-un piure cât mai fin.

Pasul 7:

Unge un vas de yena cu puțin ulei și pune un strat de piure, apoi un strat din sosul de carne și încă un strat de piure.

Pasul 8:

Tava intră la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments