Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pune dovleacul la aburi, curățat de coajă și semințe, pentru aproximativ 20-30 de minute, până când furculița intră în el și devine ușor de pasat (astfel nu devine apos).
Dă pe răzătoare cei doi morcovi, iar ardeiul și cepele taie-i mărunt.
Pune într-o tigaie cele 2 linguri de ulei cu 3 linguri de apă și adaugă legumele. Lasă-le 3 minute, apoi adaugă și carnea.
Adaugă sare, piper și boia și lasă totul la foc mediu pentru 3 minute. Adaugă apă (aproximativ 100ml, dacă este nevoie) și lasă totul la foc mic timp de 15-20 de minute, până când scade lichidul. Adaugă sosul de roșii și ierburile (pătrunjel uscat, oregano, busuioc). Lasă încă 2 minute, apoi ia compoziția de pe foc și pune-o deoparte.
Între timp, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Folosește un zdrobitor de cartofi pentru a transforma dovleacul într-un piure cât mai fin.
Unge un vas de yena cu puțin ulei și pune un strat de piure, apoi un strat din sosul de carne și încă un strat de piure.
Tava intră la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.
0 0 votes Acordă o notă rețetei