Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Mâncare de urzici cu cremă de brânză

Număr persoane

Pași:

Pasul 1

Folosindu-te de mănuși, spală bine urzicile, apoi opărește-le în apă care fierbe pentru 5-6 minute.

Pasul 2

Toacă ceapa și usturoiul mărunt. Adaugă-le într-o tigaie încăpătoare împreună cu o lingură de ulei de măsline sau un cub de unt. Când acestea își schimbă culoarea (3 minute), adaugă urzicile, apoi crema de brânză și smântâna. Lasă la foc mic 5 minute.
Sărează după gust.

Pasul 3

Servește pe felii de pâine prăjită sau cu mămăliguță și, dacă îți place, puțin hrean deasupra.

Tips & Tricks

De ce includem în această perioadă cât mai multe rețete cu urzici? Pentru că este sezonul frunzelor, așa că farfuriile noastre merită să fie pline de: urzici, ștevie, lobodă, leurdă și spanac. Având în vedere direcția pe care dieta noastră pare să o urmeze, multe dintre aceste ingrediente și rețete se regăsesc din ce în ce mai rar pe mese. Din fericire, suntem aici să ne bucurăm împreună de câteva principii: cele mai bune alimente sunt cele de sezon, diversitatea este un privilegiu de care putem beneficia cu toții și cu cât mai
colorat, cu atât mai bogat în nutrienți.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments