Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Folosindu-te de mănuși, spală bine urzicile, apoi opărește-le în apă care fierbe pentru 5-6 minute.
Toacă ceapa și usturoiul mărunt. Adaugă-le într-o tigaie încăpătoare împreună cu o lingură de ulei de măsline sau un cub de unt. Când acestea își schimbă culoarea (3 minute), adaugă urzicile, apoi crema de brânză și smântâna. Lasă la foc mic 5 minute.
Sărează după gust.
Servește pe felii de pâine prăjită sau cu mămăliguță și, dacă îți place, puțin hrean deasupra.
De ce includem în această perioadă cât mai multe rețete cu urzici? Pentru că este sezonul frunzelor, așa că farfuriile noastre merită să fie pline de: urzici, ștevie, lobodă, leurdă și spanac. Având în vedere direcția pe care dieta noastră pare să o urmeze, multe dintre aceste ingrediente și rețete se regăsesc din ce în ce mai rar pe mese. Din fericire, suntem aici să ne bucurăm împreună de câteva principii: cele mai bune alimente sunt cele de sezon, diversitatea este un privilegiu de care putem beneficia cu toții și cu cât mai
colorat, cu atât mai bogat în nutrienți.
0 0 votes Acordă o notă rețetei